MEDIERNE SKRIVER

Hermed et udpluk af anmeldelser …

Dansk Bibliotekscenter – 19/09/2024

Velskrevet børnebog, der handler om fodbold, rockere, mod og sammenhold. Bogen er fuld af sjove karakterer og er spændende uden at blive for uhyggelig.

God-bog.dk – 27/09/2024

En velskrevet og underholdende krimi for de fodboldinteresserede børn, der blander sport og kriminalitet på en humoristisk måde. God læsning til børn fra 10-12 år (…) Bogen scorer højt på teamwork, venskab og mod, mens den blander sport og kriminalitet på en kreativ og sjov måde. Ingeborg er en sympatisk hovedperson, der kæmper med både rockere og fodboldrivaler. Den byder på farverige karakterer og spænding, uden at det bliver for uhyggeligt for målgruppen.

Anne Kathrine (torndahlbooks_) – 31/10/2024

En sjov og spændende historie, med en håndfuld virkelig skønne karakterer og gæve foldboldpiger. Både Nohr (6 år) og Johanne (9 år) var komplet opslugte af historien om færdige af grin flere gange. Bogen rammer en god balance mellem at være neglebidende spændende i børnehøjde uden at blive uhyggelig.

I serien om Hannibal er der smæk for skillingen og hæsblæsende aktion fra første sekund (skud). Serien skildrer den klassiske kamp mellem det gode og det onde, men det er ikke tydeligt, hvad det onde er for en størrelse, og ej heller er det tydeligt, hvem eller hvad der står bag før til allersidst. Det er ikke meget fred og ro, Hannibal får undervejs, og det høje tempo i fortællingen står ganske godt mål med mængden af udfordringer og antallet af monstre, der i den ene eller anden form skal henholdsvis løses og bekæmpes. Er man først gået i gang med serien, har man har svært ved at lægge bøgerne fra sig, da det ene kapitel tager det næste.

Forfatteren har tydeligvis søgt inspiration fra en række klassikere inden for sci-fi-filmgenren. Inspirationen fra The Matrix-trilogien er eksplicit, men hændelser og figurer i handlingen synes også at være inspireret af film som Blade Runner og The Terminator. Et af de mere elegante elementer fra The Matrix, som forfatteren gør brug af, er ind- og udgange. I første bind finder Hannibal og vennerne ud af, at de ved hjælp af døre kan bevæge sig imellem DX’s forskellige spil (lidt ligesom The Keymaker i The Matrix bevæger sig fra et sted til et andet i matrix’en gennem døre) og på den måde skjule sig for deres forfølgere. Det giver nogle ganske pudsige kontrastfyldte billeder, da de forskellige spil, de besøger, kræver forskellige outfit. Fuldt kampklædte ”killing machines” er f.eks en kende malplacerede i en elegant diner, som Lea og Hannibal befinder sig på i et idyllisk reality-simulationsspil, de havner i. Dette er et blot ét eksempel på, hvordan forfatteren fantasifuldt får elegante effekter ud af almindelige tilstande i ”forkerte” kontekster. Et andet eksempel, som jeg synes er helt sublimt, er måden hvorpå han i Ghostplayer elegant får bragt fysisk kontakt mellem parallelverdenen og den virkelige verden ved at anvende Virtual Reality-briller omvendt. Hannibal finder i spillet et sæt VR-briller, og da han tager dem på, bliver han synlig og kan kommunikere med folk i den virkelige verden, men forsvinder for sine forfølgere i den virtuelle verden. Ganske enkel og brillant feature.

Jeg tror, at det kræver en vis interesse for og indsigt i gaming-verdenen at bliver rigtigt fanget af bøgerne. Forfatteren har forklaret, at hensigten med serien – ud over at skulle være en god historie – har været at appellere til de 13-årige drenge, der måske ikke har den store interesse for at læse, men i stedet er fordybet i gaming. Havde jeg været dreng, 13 år og interesseret i gaming, og havde min mor overtalt mig til at læse denne serie, er jeg ret sikker på, at jeg var blevet fanget af den. Forfatteren har med andre ord ramt ganske godt plet med sit sigte. Personligt synes jeg bedst om den første bog, da det er i den første bog, der sker mest udvikling i Hannibals karakter. Handlingen, intensiteten og cliff-hangeren holder imidlertid hele vejen igennem serien, som derfor bør læses til ende.

Sproget i bøgerne er ikke vanskeligt, men forfatteren gør meget brug af tekniske termer, så det er en klar fordel at have et vist kendskab til gaming-verdenen. Jeg tror ikke, at bøgerne vil appellere til flertallet af teenagere, og jeg vil derfor ikke anbefale den til klasseundervisning, men hellere til frilæsning for dem, der falder inden for målgruppen. Jeg tror også, at svagere læsere, der umiddelbart er ældre end målgruppen, men fortsat indholdsmæssigt falder inden for målgruppen, kunne have stor glæde af serien. Lonni Carlsen, Bogbotten

Serien DX: Cyberkriger, Under Jorden og Ghostplayer

“Der er igen fuld fart på handlingen. Sproget er levende og dialogpræget, og forfatteren giver en fin skildring af Hannibal og vennernes nervepirrende oplevelser.”

Citat fra DBCs Materialevurdering af Jon Zaars bog DX Ghostplayer.

FOLKESKOLEN.DK Spillet, og dermed handlingen i bogen, drejer sig som altid om kampen mellem det gode og det onde, og dramatiske episoder udfolder sig med alskens animationer og andre fæle dæmoner på spektakulære steder i en by med mange miljøer. Der er nok at gyse over. Bogen kan anbefales. (Tove Staugaard Folkeskolen.dk)

LEKTØR Spænding, action og science fiction om en gamers kamp for overlevelse i cyberspace. For drenge fra fra 13 år.
Der er fuld fart på i romanen. Forfatteren blander drøm og virkelighed, og giver en fin skildring af Hannibals intense liv ved skærmen og i spillet. Sproget er afvekslende og dialogpræget.
En spændende roman til gode læsere og egnet til både folke- og skolebiblioteker (Lektør: Lars Larsen)

Der er fuld fart på handlingen, og det er ikke en roman for sarte sjæle. Forfatteren blander drøm og virkelighed, og giver en fin skildring af Hannibals nervepirrende oplevelser, og den åbne slutning kalder på mere. Sproget er afvekslende og dialogpræget. Kapitlerne er af vekslende længde og nogle af dem er temmelig lange. Bøgerne i serien skal læses i rækkefølge. En spændende toer til gode læsere og egnet til både folkebiblioteker og PLC. (Lektør: Lars Larsen)

Sus’ Bogblog Actionscenerne er virkelig gode, meget hæsblæsende og meget realistiske. Det virker som om forfatteren har brugt tid på at undersøge militærstrategier, våben og brugen af dem, og det gjorde, at actionscenerne var relaistiske, nervepirrende og spændende. Jeg følte, at jeg var der selv, hvilket sjældent sker for mig i actionfyldte bøger, så det var et stort plus. Historien er faktisk fantastisk god, det hele virker gennemtænkt og giver mening, og det var fedt at kunne stykke puslespillet om DX sammen lidt ad gangen. Noget af det er forholdsvis nemt at gætte sig til, men andre plottwists var overraskende, og jeg var virkelig fascineret af det her konspirations-komplot, som bogen havde gang i. Det var fedt! (Sus’ Bogblog)

Forestilling om paradis Jeg tror at det her er en bog som vil gå rent ind hos unge drenge der læser. Især hvis de har et kendskab til den virkelighedsflugt som pc-spil kan give. Historien er fortalt i et hæsblæsende tempo, præcis som visse skydespil. Beslutninger og valg skal træffes hurtigt og der er ikke tid til at stoppe og få pusten før fjenden er over en. Selvom bogen er hurtigt læst, var den spændende og selv jeg, sad og hev efter vejret flere steder. Som læser bliver du også trukket ind i spillets verden og man kan føle panikken ved ikke at vide hvad der venter om næste hjørne eller om der sidder en sniper på taget. (Line Dalbro, Forestilling om paradis)

Forestilling om paradis Lige som “DX Cyberkriger” både sprog og handling hæsblæsende, som et hvert givent action computerspil. Der er ikke mange tænkepauser eller tid til at reflektere hvad det bedste eller klogeste træk ville være. Det er instinktiv handling. Lige på og hårdt. Denne gang skal Hannibal ikke bare redde sig selv og sine venner. Han er åbenbart blevet valgt til den der skal redde jordens befolkning fra DX’s skumle plan………..Bogen er henvendt til unge drenge, og jeg håber på, at den kan være med til at lokke dem lidt væk fra computeren og alt det virtuelle og ind i den magi som læsning kan give. For den er skrevet i et sprog som de vil forstå. Humoren er også lige i skabet og der er flere sammenligninger der virkelig fungerer rigtig godt. (Line Dalbro Schaumann, Forestilling om paradis)

Allan Jagd Esmarch Alle tiders medrivende historie der er virkelig fint skrevet, Dennis Jürgensen kunne ikke have skåret den bedre. Mange fede maleriske beskrivelser og en original historie hvilket er en præstation i sig selv i en genre hvor film som Ender’s Game, Gamer, The Matrix, War Games og lignende har udtømt mange vinkler og plotmuligheder. Ikke kun en teenagebog men bestemt også til voksne med smag for sci-fi og fantasy. (Lærer, Allan Jagd Esmarch, Balleskolen, Silkeborg)