LIDT OM MIG

Måske når man allerlængst ind i essensen af Ole Lund Kirkegaards virke i dette citat fra et interview i 1968: ” Spørger man, hvad han vil børn med sine herligt tossede historier, mumler han, at han slet ikke skriver for børn, men for sig selv. Fordi han i skrivende stund har en fornemmelse af at sidde ved drømmenes brønd, hvor man, hvis man er heldig, kan fiske brudstykker af sit oprindelige jeg op og ved at lægge dem sammen finde ud af, hvem man engang var.”

Jeg er uddannet lærer og har en pædagogisk diplomuddannelse i psykologi. Jeg bor i Hald Ege sammen med min kone, som jeg sammen med har tre skønne børn. På opfordring fra min kone satte jeg mig en dag ned for at skrive en kort historie. Skriveriet greb om sig og udviklede sig til en bogserie om drengen Hannibal. Senere er der også dukket en fodboldpige op ved navn Ingeborg, der sammen med sine seje, men også småskøre veninder kan meget andet end blot sparke til en bold.

Jeg har forsøgt at ramme gamerne på deres egen hjemmebane med elementer, de tydeligt kan relatere til fra diverse spil. Jeg ser mine bøger som et litterært alternativ til skærmen, og min forhåbning er at få flere unge i gang med læsningen. Fascinationen af den nærmest magiske sammenblanding af teknologi og fiktion har fulgt mig siden barndommen. Tanken om, at menneskets formåen måske også bliver menneskets undergang (The Matrix og Terminator) er både skræmmende og fascinerende på en gang. Hvad nu hvis vi bliver overhalet indenom? Hvad nu hvis vi mister kontrollen? Spørgsmålene kan selvsagt være mange, når man kigger dybt i krystalkuglen.

Kampen mellem det gode og det udefinerbare onde er eviggyldig. I den ældre fiktion kunne dragen klares med en lanse og vampyren med en pæl i hjertet. Dette er fortid. Det udefinerbare onde har fået en anden karakter, og der skal andre og mere hårdtslående midler til for at knække ondskaben. For mig og min skrivning er selve kampen vigtig. Det er i kampen, mennesket skal træde i karakter. I min skrivning forsøger jeg at skabe en action, der matcher scenerne fra film og gerne lidt mere til. Jeg er vild med den intensitet, der er forbundet med gode actionscener.

Når kedsomheden hærgede, hvilket den ofte gjorde derude på bøhlandet, hvor jeg er vokset op, så trænede vi fantasimusklen. I legen byggede vi videre på de sparsomme billeder, vi fik gennem blade, film og spil. I legen skabte vi et magisk univers, hvor alt var muligt.

Fodbolden har altid været der og vil altid være der. Menneskerne på og omkring banen, kulturen, legen, konkurrencen, det smukke spil og… og selvfølgelig skal det hele koges op og simre i en rum tid, hvorefter det krydres med pikante krydderier, indtil det smager af en god gammeldags røverhistorie. Velkommen til Ingeborg.

I dag er skyderne fra legen udskiftet med et tastatur og projektilerne med ord. Men det er stadig en leg. Det er stadig fantasi. Det er stadig bare for sjov.

God fornøjelse